SANDPLADSEN

Idéoplæg til omlægning af byrum i Søndervig

Søndervig, 2016-


[Scenarie]

[1] Byrummet indrammes af en række nye klitdannelser, der bringer den omkringliggende natur i spil som rumskabende element.
[2] Omdrejningspunktet i det nye byrum er en urban fortolkning af stranden som scene, hvor aktiviteter kan udfolde sig og skabe liv.
[3] Sandpladsen er en simpel geometrisk figur nedsænket i belægningen og omkranset af et trædæk, hvor man kan tage ophold.
[5] Mod syd rejser trædækket sig i en række krumme trin, der danner et lille amfi, hvorfra man kan nyde solnedgangen over klitterne.
[5] Sandpladsen giver byen en særlig karakter og et klart defineret mødested for både de lokale og besøgende udefra.
[6] Om aftenen belyses Sandpladsen af en række spots, som er indbygget i trædækket omkring sandet.
[7] Lyskilderne kaster et horisontalt lys over sandet, hvor sporene fra dagens aktiviteter står som krusninger i overfladen.


[Fakta]

¤ Opgavetype: Vinderforslag i udbud af totalrådgivning
¤ Bygherre: Ringkøbing-Skjern Kommune
¤ Byggesum: 4,1 mio.
¤ Areal: - kvm






<<< Index <<<