BRANDTS

Nyophængning af sammenbragt samling fra Fyns Kunstmuseum, Kunsthallen Brandts og Museet for Fotokunst i Odense

Odense, 2013


[Scenarie]

[1] Samlingen skal hænge i en sal i den gamle klædefabrik og i en nyere udstillingssal, som er forbundet af en glasinddækket gangbro.
[2] Salene er vidt forskellige rent arkitektonisk, men de har begge store vinduespartier, hvorfra man kan se ud over det gamle Odense.
[3] Den sammenbragte samling består både af meget lysfølsomme fotografier og af oliemalerier og skulpturer, som er skabt til dagslys.
[4] Udstillingskonceptet tager udgangspunkt i behovet for både lys og skygge, samt et ønske om at bevare fornemmelsen af de åbne rum.
[5] I de to sale opstilles således foldede vægge som fritstående elementer, hvilket skaber en sammenhæng i udstillingen på tværs af salene.
[6] Væggene udformes, så de danner en række nicher mod dagslyset og samtidig favner et mellemrum, som er skærmet for dagslys.
[7] I den store sal placeres et siddemøbel, der fungerer som samlingssted i forbindelse med undervisning, foredrag og mindre koncerter.


[Fakta]

¤ Opgavetype: Udstillingskoncept
¤ Bygherre: BRANDTS
¤ Areal: - kvm




















<<< Index <<<